Friday, 23 December 2011

24 Disember 2011 a.k.a Saturday



salam.. 

pejam celik.. pejam celik... sedar tak sedar.. runsing tak runsing.. nanges tak nanges.. 
dh setahun dah.. rase ye macam baru jek tau restoran siti zubaidah dan warta tuh kat mane.. hahahahaha.. 
kelakar sumgguh bila dikenangkan kembali.. pape pon thanks a lot kepada sahabat2 yang banyak mendorong saya *mcm amik award puyak..!! hahaha*
tu jek kot tok ari nie.. hope tarikh nie akan sentiasa wujud dalam idop aku for at least beberapa puloh tahun.. blink... blink... blink... 
take care oulllsss.. =)
salam~~

Thursday, 22 December 2011

KELETIHAN YANG KLISE... ~___~

assalamualaikom....
oh hari nie adalah hari yang aku rasa macam-macam aku nak pikir.. adeeeeeyyy..!!
aku smpai tak tau nak salurkan kt mane ilmu atau idea-idea yang de dalam kepala hotak nie....
masalah-masalah memang susah nak ilang dengan sendiri ye.. 
oleh itu.. welcome to this blog again *talking to myself*
dem...!! banyak assignment... banyak kerja-kerja-kerja luar... banyak editing.. banyak... banyka... banyak...
aku hanya mampu kate... ADEEEEEYYYY...!!! LOTIH...!! 
tu jek kot.. nanti kalo streess lagik akan ku kembali ke blog nie lagik ye.. 
#KBAI 

Saturday, 10 December 2011

SETELAH SEKIAN LAMA... O_____O

assalamualaikom....
oh stelah sekian lama tak update...
ade jugak la perasaan rindu nak update tp banyak sungguh kekangan yang dihadapi oleh diri ini... huhuhuhu
oleh itu..aku nak cakap kt diri sendiri... "WELCOME BACK SDC"....
yeeeeaaahhh... nanti2 kn la citecite yang agak2 tak puas ati..
best gak de blog nie.. kre tak perlu la nakupdate status kt facebook sangat.. update blog jek..hehehe..
sekarang nie smpai cni jek dulu... gua chow dlu...
#KBAI.. ^_____^

Saturday, 14 May 2011

PeMiKiRaN YaNG KLiSe.....(-____-t)t

salam.....
entry kali nie jom mengumpat...
ini adalah kerana saya sangat marah n sakit hati dengan pihak pengurusan....
just nak kate "APAK KO BAYA KE YURAN AKU YG MELAMBUNG TUH" ~mood smbil dengar lagu black supaya dapat tenang cikit semasa menulis....
adoooii...aku pon xtau cm ne nk meluahkan segalanya..ngan kepala otak aku dok pikir what happen to me n my family lagik...penin aku dibuat ye..
thanks la pihak pengurusan...saya memang mencipta blog ini kerana ingin mengumpat dan mengutuk anda...saya sangat bahagia buat demikian....THANKS A LOT....
tp aku ase sekarang nie mmg musim3 tok membuatkan orang sakit hati la kn...aku pon x tau la npe...
sem nie amat menguji kesabaran aku dalam semua bnde n hal..saba jek la wan yg canteekk..
hope la sangat2 pihak pengurusan dapat berfikiran seperti anda berada di tempat kami..kamo klo boleh nak jek blaja dengan tenang...xmo bnci2 pihak2 kolej..ye la..kn tempat menuntut ilmu tuh...tempat menuntut ilmu sepatut ye ialah tempat yang paling bahagia sekali...adeeessshhh...
kami nie banyak assignment luar la..sebab tu la kami memerlukan kenderaan n kedudukan di luar kolej..bukan ye kami nak sangat meronggeng tuh..xde pe pon yang kami dapat daripada meronggeng tuh pihak kolej ku sayang....
aku ase aku nak soh pihak kolej menghentikan kos yang aku amik sekarang nie coz sian lak aku ngn junior2 aku nnt..nk buat assignment lua seperti shooting, interview,events n pastu kne saman sebab balik lambat ke kolej..tu pon kadang2 klo dh lambat sangat terpaksa la tak balik kolej..bukan pe..tkot kne saman 1,pastu kami plak jenis orang yang berkemampuan untuk membayar pihak kolej banyak3 duit saman....
aku just harap pihak kolej mempertimbangkan la pe yg aku menaip nie...klo tak timbang jugak la kn..menghabiskan masa aku menaip jek kt cc nie...
serious kali nie aku datang cc hanya kerana nak update blog aku...sbb aku djh tak tahan sangat...jangan sampai aku membuat "ADUAN RAKYAT" kepada pihak2 yang berkenaan sebab kami dh penat sangat dh menanggung kali nie...
sepanjang 3 tahun aku kt cnie...nie la kali pertama aku ase terseksa sebegini walaupon pada hakikat ye setiap kali nk masuk sem baru mmg terseksa tp kali nie berdouble2lan keseksaan yang dihadapi...
SUMPAH AKU TAK SABA NAK ABES BLAJA....JIA YOU..JIA YOU...


~TETBE~
ade pihak media yang bace blog aku nie...


~TETBE LAGIK~
pihak media datang buat report tentang hal2 yang berlaku di dalam kolej...


~TETBE LAGIK SEKALI~
kolej tros menurunkan harga yuran n mengadakan peraturan baru iaitu TIADA PERATURAN YANG PERLU DIPATUHI..SUKA HATI ANDA LAH..KN ANDA YANG BAYAR....


~IMPIAN~
mane la pihak media tersebut..?? aigoooo....!! ~STRESS~

DH LA..KLO PIHAK MEDIA YANG BACE XPE LAGIK..KLO PIHAK KOLEJ YANG BACE CM NE PLAK..??? HAHAHA...ADE AKU KISAH PLAK NGN KOLEJ PIKIR PE?? SEBAB KOLEJ TAK PENAH KISAH PON PE YANG AKU PIKIR KN..SO JUST BACE JEK LA..LALALALA....



dh2 la tuh tok entry kali nie ye..penat dh aku menaip nie...lagipon aku plak kne baya byk2 kt cc nie hnya kerana nak memaki?? hahaha..apakah...??? aiigoo...~___~""


thanks for visiting....bubye alls....
SALAM.....


p/s: aku mmg sengaja buat font arial supaya sume boleh bace...^____^""

Tuesday, 10 May 2011

PeMBaLiKaN YaNG MeMBuHSaNKaN....-_____-!!

salam...
entry kali nie just nak story yang aku sangat gelisah dan macam2 perasaan bercampur baur...
siyeesssly,aku sgt takot tok pemulangan ke kolej...waaaaaaaaaaa...sumpah aku takot..aku tau,ade jek yg akan berlaku nnt...arrrrgghhh gelisah yee...cm ne nie....luse iaitu ari khamis akan ku mendftrkan diri ke kolej...kali nie,sem nie,aku telah membuat keputusan tok dok lua.....antre sbb2 npe aku nk dok lua ialah:-
1.ssh nk buat assgnmnt sbb xleh dok laki pmpn tok berbncg...
2.mungkin next sem n sem yg akan dtg aku akan ade byk assgnmnt lua...
3.aku nk melarikan diri drpda 2 org 'sahabat' aku yg aku agk tersinggung dgn beliau...
4.dh benci kt redha resources...
5.bnci asyik kne saman....
6.xde tempat parking kereta yg mencukupi...(sbb klo xde tpt yg ckp aku xkn bwk kete -witch is i hate-)
7.byk sgt peraturan yg aku tak gemar n takkan ikut...utk tidak menampakkan sgt..baik aku dok lua...

cukup2 la kot...klo ade lagik..akan ku update lagik ye...weeeehooo...so sahabat2....c u this thursday...weeeeeeeeeeeehooo (tangan didada,mata ke atas)
bye2 for now..and thanks coz sudi membaca blog aku yg tak seberapa nie....^___^"


Friday, 6 May 2011

AiGoooooOOOO....!!!! ^_____^!!

salam...
aku nk update blog jap la....
aku sebenar ye....
haaaaaaiisshhh...nk cte pon resah jek..
adessssshhh...
urrrrrrmmmm....cmne jek aku nk cte nie....aku tak tau la....
cm nie cte ye....
td aku dpt msj yg agk merosakkn mood aku....
sumpah aku tak suke msj cm tuh....
aku elok2 ngh otw pagi midvalley amik kakngah yg ade expo kt sne...
nsb baik bkn aku yg bwk kete...
klo tak,dh sentap dh ase ye....sebak pon mungkin la...
errrrrrrrrrrrrmmm...
aku just soh post jek barang aku...
yg ko nk reply msj bagai nak rak npe???
last2 kaklong aku kate, "takyah la layan orang yg dok buat ayat bajet2 tuh dik...."
then aku tros meletakkan E72 aku di dashboard smbil diam....
and sambil2 memikirkan pe yang telah berlaku and bakal berlaku pada aku,dia dan kami....
urrrrrrrrrrmmmmmm.....tah la weh....aku tak tau la.....
cm ne jek ek..??? errrrrrrkkk...!!!!
better diam jek la...biar jek masa yang menentukan segalanye......
segalanya ketentuan Ilahi kan....
aku percaya pada jodoh,ajal maut kn di tangan ALLAH.....
yang aku tau, Allah hanya akan manguji hambanya mengikut pada kemampuan hambanya itu....
and i believe that....
dh la...xmo emo panjang2...sebak lak aku nnt....
pape pon...thanks sebab menjenguk.....
take care korang....
salam....
^____________^"

Thursday, 28 April 2011

3D PUZZLE YANG EXORTIC....+___________+"

Salam....ole kerana pada tanggal 28 april nie ialah second last day aku kje....kje aku xde la banyak sangat...ade kje tu ade jugak la...tapi tak banyak pon...just troskan ngn visa form untuk berangkat ke GUANGZHOU pada bulan JULAI kot klo tak silap...yang pasal pergi ke MIAMI sudah aku selesaikan....trip ke PARIS jek aku tak tolong coz aku dh nak benti..bos aku po ilek jek...aku pon diam jek la..dalam diam amik kesempatan untuk tidak melakukan pekerjaan...hehehe....
Ari nie aku ditugaskan untuk 'membina' PUZZLE 3D BANGUNAN NOTRE DOME,PARIS...ade 74 pieces...pening jugak la aku nk buat bnde alah tuh...dari semalam jugak la aku buat tapi tak siap2...pening aku di buat yeee...huhhu...tp alhamdulillah la td aku dibantu oleh adik ku 'bobby' untuk membuat beliau...akhir yee selepas beberapa jam 'membina' PUZZLE tersebut...siap sudah karya kami berdua...thanks to my adik.. cepat kje aku disiapkan dan cepat la aku "mengular"..lalala...
Lepas siap bnde alah tuh...hatiku terdetik "jom amik gmbr ngn hasil kte yg pertama kali buat 3D PUZZLE nie..." adik aku pon ok jek..so....nie la hasil karya kami setelah berjam2 membelek 'beliau'....^_______^












thanks coz sudi menjenguk...jumpa lagik di lain hari...weeeeeeeeeee...salam...^______^

Tuesday, 19 April 2011

Alphabet yang membosankan.....+_______+

salam...
jom kite belajar mengenali 'alphabet' di entry kali nie...nak tengok korang ingat tak tentang 'alphabet' yang aku bakal cite nie...
Aku ade kisah yang nak dikongsikan bila story pasal 'alphabet' nie....ini ade kaitan dengan 'kawan' aku...macam nie la kisah ye...sila la bace dengan teliti ye...hehee
mcm nie kisah yee...

Si W nie ade sahabat yg diberi nama S,B,M....pastu beliau mula berkenalan dan menjadi sahabat dengan sahabat atas sahabat beliau nie...nme ye Q,N,R....si W nie tetibe jek ter'doki-doki' terhadap si N nie...W nie pon baik jek ngan si N nie..hakikat ye si N nie tau jek yang si W nie suke jek kt die....nasib baik la si N nie biasa jek...aku tak pasti la kalau si N nie bangga ke tak...tapi N nie layan W nie cm biasa jek....si N pon berkawan la ngn si W nie....akan tetapi..N ade si M....jadik...W nie mcm intefere cikit2 jek la dalam kehidupan si N nie...mungkin si W nie serbe salah ngn si N n M...sian si W..hahaha

Bila cuti semester bermula...W n N nie still contact2 melalui calling2 n sms...akan tetapi bila masa berlalu...N ilang secara perlahan2 dalam hidup W...of course la W nie sedih...tapi bagi W..klo tu yg N nak...die edha jek..mungkin ade sbb nape bnde tuh berlaku.."lagipon kn N ade M"-fikir W.....

Nasib baik la si W nie ade sahabat2 yang baik seperti S,B,M,Q,R....dieorang la yang telah menenagkan W nie...aku bagi pihak si W nie nak bertrimas la ngn si S,B,M,R,Q.....

Menurut W,Q memang sangat klaka...die sukee sangat bile si Q nie membebel...rase macam dengar lagu jek...hehehe....

Akan tetapi....tetibe jek hadir si R nie sebagai teman FB IM CHAT...satu hari..timbul 1 persoalan yang telah menyebabkan si W nie pelik n ajaib n exortic....R telah meninggalkan 1 persoalan yang "akan dijawab" apabila bertemu....adakah si W akan bertemu dengan si R??? biarlah mereka jek yang tahu....

N pon pernah menyatakan apabila bertemu akan terjawab segala persoalan....aneh sungguh cuti sem kali ini kata si W...sume ye tunggu naik sem baru tahu segalanya...W lak macam orang bodo tunggu jek kat umah...huhuhhuhu....

Realiti ye lagik...W nie sentiasa menunggu si R on FB IM CHAT..ini kerana beliau nak 'korek' lagik fakta yang agak tak jelas...walaupon tak dapat..W akan terus berusaha untuk mendapatkan maklumat..berusaha untuk kehidupan sungguh si W nie...sangat bagus..hehehe

Hakikat ye,...W n N nie bukan la tidak berhubung terus..ade jek berhubung....mereka takde masalah pon..tapi si W nie ase bersalah gile2 la sebenar ye...die takmo ganggu idop orang lain....kate beliau...kalau la die boleh undur masa tersebut...die takmo kenal pon N tuh klo tau ending die akan jdik berslah gini...sian gak si W tuh....W nie memang suke pendem jek perasaan...die klo bole xmo la sume2 sahabat die tau...biar jek die kusutkan otak die ngn hal2 die sendiri....alahai...bagus ye klo ramai orang macam si W nie...tak menyusahkan ornag..hehe...

Amacam?? ok tak kisah "sahabat" aku nie...die selalu ye story kt aku...aku pon luahkan la kt blog aku...mungkin "sahabat" aku tu xde blog tok meluahkan segala perasan yang tersimpan di hati..hehe...k la korg..memandangkan sok aku kje...aku nak tido dulu...ade lagik cite yang aku nak stori tp mate nie berat gile kot....nite2...take care....salam....

Sunday, 17 April 2011

Happy Birthday To Me...Sweet 2* years old.....^___________^


salam..entry kali nie just nak kate thanks buat kakalong ku,kakngah ku,adik ku bobby,ibu n ayah serta saudara mara ku yang telah menyambut ulang tahun kelahiran aku pada 16 April 2011..yang ke 2*...mudo laie kot..hehehhe..pape pon thanks a lot...sayang korang sume...
and kepada sahabat aku mr Q, mr bat, and mrs bell yang nak dtg tapi tak jadi..harap maaf korang..mungkin lain kali...sebab umah aku kecik jek...hehehe....

kepada sahabat yang lain yang telah wish aku...thanks sangat2...sayang korang....muuuuuuuaaaahhhh....*blink..blink..blink..*

walaupon ade sesetengah yang aku harapkan wish melalui call or mesej tapi xde...xpe la..aku paham..mungkin bz...hehehe..btw,cikit pon aku tak emo....^________^

aku ade misi selepas bday aku nie...aku akan cuba tok melangsaikan misi aku..hope die berjaya...korang yang lain pon doakan la aku ye...thanks...take care korang....muuuuuaaahhh....hehehe

Sunday, 10 April 2011

Hoobastank - The Reason Lyrics




As many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You [x4]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

p/s: jom hayatinya...yeeeaaahhh...i loooiikkeeee...^_______^

Friday, 8 April 2011

Via E72....^_____^

assalamualaikom wbt....entry kali nie aku just nak mengelabah jek...sebab yee ialah..aku baru tau boleh tulis blog menggunakan e72 aku...and truthly...aku excited...bia la manusia-manusia diluar sane cakap aku gayat ke mengelabah ke poyo ke..ade aku kesah...??? hahahaa...sumpah aku excited...lalalalala...btw,aku n all my sis bru pas abes kms bilik....sejak2 nk pindah nie..malas btol rase ye nk mengemas bilik..tp memandangkan my mum a.k.a makcik siti telah membisingkan diri...baru la kami mengerakkan diri....alaaaaa...drama jek pon sekadar menyedapkan ati semua pihak....hahaha..apeee tah...sekarang nie pulak aku smbil baring2 memandangkan semua pihak pon sedang membaringkan diri...hehehe..pe taaaahh yang aku mencurut nie....ok la...smpai cnie jek...kte jumpe lagik ye nanti.....p/s:ade teka teki daripada kaklong ku....kalau korang pandai...sila la jawab teka-teki kaklongku....'antara banyak2 benda,benda apakah yang tak boleh hilang dari pandangan mata??'....siyesssly...jwpn ye akan menyakitkan ati pihak tertentu...TP...ade aku kisah???hahaha...ok bye...!!!!!

Sunday, 3 April 2011

zhen de...."WO DE XING ZHI YOU NIE ZHAI".....

ni wei se mo zhuo wo zhe yang zhi...??
dao di na li chuo...???
duo shi wo de chuo ma ru guo wo ai shang le ni...??
wo zhen de bu zhi dao fa shen le se mo shi qing.....
kai dian...ni you ken wo shuo...
"MEI YOU PI MI"....sian zhai ne..??? ni shuo ba...
shuo zhen de...wo zhen de jue de hen ben...
wo chao le ni ken ni de nu peng you..zhen de dui bu zhi...
ni ye you shuo guo, ni hui gao shu wo ru guo ni de nu peng yo ma shi nie...ba guo sian zhai ne...???
tian ya...wo zhen de bu zhi dao fa shen le se mo shi....
ru guo wo zhen de...zhen de...zhen de...you zhuo hen da...hen da...hen da...de chuo...qing ni kao shu wo ba..aku zhen de xiang zhi dao....
zhe shi ing wei...."WO HEN XIANG NI"....
ru quo nie yau khau lun wo..ni ying le..wo hen cha pian ni de..."WO DE XING LI..ZHI YOU NI".....
WO HEN PAO QIAN...SHUI RAN WO BU HI DAO FA SHEN LE SE MO SHI...WO ZHEN DE DUI BU ZHI NI KEN NI DE NU PENG YOU..."
hai you...nu peng you, wo hen dui bu qi ing wei wo bu xiao xing ai shang le ni de nan peng you...hao le..ni men khai xing ba..wo bu hui kuan ni men le..zhu ni men HEN QUAI LE.....
xie xie ni....he....dui bu xi.....wo fan le ni hen duo...hen duo.....
zhui hou...."NI SHI ZHUI HAO DE NAN ZHI WO JIAN DAO..WO HUI MEI TIAN DE AI XANG NIE"......

Friday, 1 April 2011

TeMPaT IDaMaN Ku....

Rase ye memang dalam lumrah hidup setiap manusia memang akan ade impian kn??? cm tu jugak la ngn aku...sejak aku mula mengenali dunia (ececeh ayat) aku memang sangat mengemari tempat2 percutian nie...2 tempat nie adalah VENICE & ROME.....nie adalah tempat yang paling aku gemari...aku nak sangat pergi tempat nie...kalau la ade orang yang tetibe bagi pakej melancong ke tempat nie...akan ku menghargai gile beliau dalam hidup ku nie...tp tu sume kalau la...nak di katekan memang selalu gak la aku bukak website2 yang boleh membawa aku ke alam fantasi yang agak indah mengenai tempat idaman aku nie...i looooiiikkee..aku pon tak tau la napekah aku sangat suke tempat nie...mungkin nie antara tempat2 yang sesuai tok honeymoon??hahaha..boleh pulak honeymoon...bukan ye aku kawen ngn anak kepada datok...paling tidak pon cucu kepada datok...hahaha...paham tak...cucu kepada datok??? tak paham xpe la...mungkion korg memang lembab...hahaha...dh la...jom masuk alam fantasi....weeeeeeeeeeeeeeehoooooooo..!!!! ^___________^












P/S: jom la bercuti ke sini...aku ngah tunggu duit masuk dan tawaran tok pergi ke tempat nie...weeeeeeeee...tak saba....

Tuesday, 29 March 2011

Pergaduhan...-______-!!

Pergaduhan...apakah maksud pergaduhan yang anda fahami??? kadang2..bende yang kecil atau yang remeh temeh pon boleh menyebabkan manusia bergaduh...pelik2..kenapalah manusia memang suka bergaduh?? aku tak perlu la nak kate orang..aku pon suka gak bergaduh...tah la..kadang2 bagi aku, pergaduhan tu perlu..melalui pergaduhan la kite dapat kenal seseorang tu...cm ne die handle masalah die...cm ne die handle diri die waktu die marah...kt situ la kite boleh tau mcm mane dei yang sebenar ye..huhuhu...waktu kite marah tu adakah terjadi macam nie???
nampak kelakar kn bila bergaduh?? oleh itu...jom senyum...tak payah gaduh2 lagik...hehehe

Percutian yang telah dipersetujui oleh Haji Halim n Family.....^____^

Destinasi percutian pada tahun 2011...Krabi Island...weeeeeeeeeeee...
Oleh kerana kami sekeluarga nie memang suka bercuti..jadi ini la destinasi yang telah kami sekeluarga persetujui...KRABI ISLAND....excited la plak..i'Allah kami akan pergi pada pertengahan tahun nie...before pergi kena la usha dulu tempat2 yang menarik...dan bila dh usha plak..excited terlebih....nie salah satu tujuan nape aku kne bekerja pada cuti sem nie..hope mase aku nak pegi tu xde la midterm ke presenattion ke...huhuhu....xmo cakap banyak2 la..korang describe la sendiri cam ne tempat nie ye....weeeeeeeeeeeee....







p/s: hope korang tak jeles...hehehe....^______________^

Monday, 28 March 2011

Pemenatan yang datang dan pergi....

betul la kate orang...mencarik duit adalah perkara yang memenatkan dalam hidup...tp kalau bab menghabiskan...sekejap jek...dalam sehatri tu adakalanya boleh abes dalam rm+++++...bila aku dh mula bekerja nie..baru la aku mula menghargai wang a.k.a duit..walaupon pada hakikat ye aku memang seorang yang penjimat...huhuhu...bagi aku duit adalah bende yang sangat penting dalam kehidupan..kalau takde duit..cm ne lakita sebagai manusia nie nak meneruskan kehidupan seharian yang klise..nk jugak mention klise..hehe..tah la..aku just nak smpaikan..bahawasanya bekerja adalah perkara yang memenatkan...smpai ada mmbe aku yang dok tanye kenapakah aku jarang on9 sekarang???semuanya kerana perkataan "penat" yang hadir dalam hidup aku yang klise nie...oleh itu..kepada sahabat2 ku...aku just nak mintak maaf la sebab aku jarang on9..kita jarang keep in touch cuti nie...tok pengetahuan sume..aku update blog nie pon kt pejabat ku...punya la xde masa nak update kt umh..huhu...memandangkan bos aku xde (dtg lewat sbb smlm ade event kt PWTC) aku pon amik la sikit jek kesempatan nie tok update blog aku...seriusly..aku byk gile cite yang nak dikongsikan bersama...tapi memandangkan "penat" selalu jek hadir dalam hidup nie...aku pon tak sempat nak update..huhuhu..maaf ye sahabat....
Seorang sahabat ku pernah berkata...mintak maaf tu lebih baik kn...ia akan merendahkan diri kita nie supaya kita sedar diri..thanks kepada sahabat ku...sekarang nie aku lebih banyak mintak maaf...hehehe...
ok la...banyak dh ne...kalau korang sanggup tunggu...i'Allah akan ku update selalu blogku ini....dadaaaaaaaaaa...take care..ok bye....~~

Monday, 14 March 2011

DiALog ApaK ku....

waktu: 9.58 malam
tempat: tol plus bukit jelutong (lorong touch n go)
tarikh: 13 march 2011 (ahad)
sponsor: proton waja yang kami naiki
watak-watak yang terlibat: ayah, ibu, kaklong, kakngah, aku, bobby,kakak yg menjaga tol plus pada malam tersebut
____________________________________________________________________________________

IBU: nie npe plak kete kat lorong tu tak jalan??? rosak kot...pegi la lorong seblah tuh yang...kalau kt plus boleh jek touch kt lorong tunai...
AYAH: boleh ek??? ok...
KAMI ADIK BERADIK: SENYUM<----perbuatan
SFX: (TEEEEEETT TEEEETTT <----bunyi kad touch n go di touch)
KAKAK TOL:  MENGHULUR TANGAN <---perbuatan
SFX: (TREEEEEETT<---bunyi tingkap dinaikkan)
AYAH: ayah pelik la...setiap kali datang tol jek mesti ramai yang nak pegang tangan ayah..nampak muda sangat ke ayah nie??still nmpk cm bdk2 yg berumo 20-an ke??aneh la...
IBU: UUUMMMMPPHHH..perasan...!! ~_____~
AKU: mungkin malam...jadi die tak berapa nak nmpk muke ayah kot...
KAKLONG: atau mungkin ayah memang hensem??
KAKNGAH: SENYUM <-----perbuatan
ADIK BOBBY: tolong la ayah....
KAMI SEMUA: HAHAHAHA <------perbuatan mengelak.....

P/S: JANGAN LA PERASAN MUDA..(SBB AYAH SAYA MMG SUKE PERASAN GTUH)..ITS VERY ANNOY...HIHIHI..^_______________^

RAYA TAHUN 2010
FAMILY YANG SGT GILER KAMERA

Friday, 11 March 2011

Teringat masa zaman kanak-kanak....

tetbe jek mlm nie aku dok teringat masa zaman kanak2 aku..klaka la rase n tak tau la npe...mungkin kerana tadi dok bercerita pasal sekolah rendah ku kot...huhuhu...sekolah ku sekarang dh macam sekolah private dh...smart gilee...huhu..bangge aku walaupon dh abes blaja 6 thn di ctuh...weeeeeeeeeeee...pape pon thanks to the school yg byk membntu saya dalam mengecapi bahagiee...weeeeeeeeeeee lagik...hehe~ oleh itu..dengarkan la lagu nie...lagu nei btol2 mengamit kenangan aku masa zaman sekolah...selalu jek nyanyi lagu nie...hehe..semoga terhibur....^______^

Selepas seminggu bekerja...

salam...entry kali nie just nk story kt korang pasal tpt kje aku lagik...selepas seminggu aku kje dibhgian tsebut aku rasa best..sebab ye aku rasa pe yang aku blaja aku dapat aplikasikan dalam pekerjaan tersebut...siyeess..minggu depan hari khamis ade "teleconference" (conference yg menggunakan telefon) melibatkan orang dari india dan us..sabtu plak ade "super weekend"..mungkin bagi orang lain biasa jek...tapi bagi aku ok jek...aku masuk dalam realiti sebenar kehidupan...nie bukan lagik kehidupan yang klise...hope pasnie bila bekerja aku takkan stress lagik...tp bila aku stress "sahabat" aku dh mengOFFERkan bahu beliau...i looooiiikkeee...thanks kepada "sahabat" tersebut....ok la...gua nk chow dulu...nitez u all...take care..have a good day...salam...
last word from me....~OWH~
OK BYE...!!

Tuesday, 8 March 2011

BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....!!!!



LEIA_BLACK MENTOR


Tidak ku sangka hubungan kita
Akan di duga sebegini
Kerna ku jauh di kota
Dan kau pula menyepi di sana
Terpaksa menerima
Hakikatnya ku di sini
Dan kau pula di sana
Chorus
Malam ini ku hadiahkan
Sebutir bintang pengganti kata-kata
Dengarlah janjiku padamu
Sang rembulan menemani
Sementara menanti waktu bersama
Sabarlah masanya kan tiba
Seringkali ku terbayangkan mu
Dalam mimpiku kau tersenyum
Sedihnya rasa pabila ku bangun
Dari nyenyak tidurku
Masih ku keseorangan
Kerna ku di sini
Dan kau pula jauh di sana
Ulang Chorus
Hari demi hari ku nanti
Tiba malam hari
Kan ku pejam mata
Lihat kau tertawa
Dalam mimpi kita berdua
Terbang di angkasa
Hidup kita sempurna akhirnya
Ulang Chorus

BLACK MENTOR LAGIK....



Rindu Yang Telah Pergi _Akim, Black & AG

Sekali lagi ku terdengar
Suara takbir
Rasa menyelubungi
Bila ku sendiri
Ku masih bermimpikan
Hilai tawa itu
Walaupun hanya sesaat
Ku merasakannya
Chorus
Kini yang tinggal hanya
Pusara sebagai penawar bisa ini
Agar bercahaya
Aku mampu berdoa
Ini takdir yang maha esa
Di pagi raya
Terbayang kenangan indah
Tika bersama
Keluhuran di wajahmu
Ku kenang selalu
Andai ku meniti sebuah
Cinta sejati
Aidilfitri jadi saksi
Tulus hati ini
Ulang Chorus
Rindu yang telah pergi
Membawa satu memori
Menjadi satu coretan cinta
Di pagi syawal ini
Tertitis airmataku
Memandang potret wajah dirimu
Ulang Chorus
Di pagi raya
Di pagi raya

 

BLACK MNTOR LAGIK.....!!! PEDULI APE AKU KLO KORG BOSAN...^___^


AKU RINDU SAYANG KAMU_BLACK MENTOR


Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya
Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh
Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu
Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh
"Ulang Chorus 3X"

AKU MEMANG FANATIK BLACK,....WEEEEHOOOO~~

DRAMA KING_MEET UNCLE HUSSEIN FEAT BLACK

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut
Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama
Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu
Ulang Chorus
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat

JoM LaYan....ThEmE SoNG for AsMaRa&AsMaRa 2....


MENYESAL_SIXTH SENSE


Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

BILA AKU STRESS DAN TIDAK KERUAN...^__^

Black Mentor_Sofea Jane 

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
"Ulang Chorus 2X"

Pengalaman ku Bekerja....(1st day)

salam.....
1 st day??? ok jek...xde hal pon....aku tadah jek sume2 kje..yang mane aku mmpu aku buat jek..kalau tak mampu aku tolak jek ke tepi...aku kje under department 'special event'....kre yang berkaitan ngn event2 sume under department ku la....oleh kerana cuti sem ade sebulan jek...aku pon tak dapat la join or melibatkan diri ngn event yang terdekat pada bulan may nie...iaitu mendeal client tok menaki cruise mengelilingi mediterean selama 8 hari....sonok btol aku dengar....orang yang g nie sume aktif dalam multi level marketing MLM under company nie...huhu...aku mungkin bernasib baik sebab selama bakal sebulan aku bekerja nie tak akan ade event besa yang berlangsung..kire takde la susah sangat....hehehe...tapi ole kerana aku nie memang tak boleh dok diam kt tempat aku jek aku pon berjalan2 la ke tempat2 yg tak sepatut ye....antare tpt yang aku lewati ialah 'processing', 'warehouse', 'account department', 'communication'....aku pon tak tau la npe tiap2 tempat yang aku g di pejabat tuh sume ade akuarium n bela ikan....pastu dok lawan2 "cucu" spe paling banyak...pelik...huhuhu..tapi tak pe la...mungkin tu salah satu cara tok menenangkan diri di waktu stress...huhuhu...pape pon ak sgt penat ari nie...semalam dapat tido 2 jam jek...sebab aku betul2 tak dapat tido...huhuhu....
ok la.....aku nk chow dulu....hope sok ade pengalaman yang menarik tok tatapan....huhu.....nite....salam...
OK BYE...!!!
OWH~

Monday, 7 March 2011

Aktiviti Cuti Sem.....

Asaalamualaikom....yoo...wassup...hehe...aku just nk bgtau...esok iaitu pada tanggal 8 mac 2011 hari selasa...aku akan mula bekerja di sebuah syarikat swasta di Seksyen 14 Petaling Jaya Selangor... setelah seminggu aku bercuti dan membuat "assignment" malam2...akhirnya aku kena kerja jugak...tapi tak pe lah...aku kerja pon untuk kebaikan diri ku jua...aku boleh bangun awal...aku boleh tido awl...at least aku boleh carik duit lebih tok diri ku sendiri...lagipon mak n ayah ku penah berpesan...kalau nak kn sesuatu baik usaha sendiri supaya lebih menghargai apa yang kita nak beli tuh....mungkin betul apa kata mak n ayah ku....huhuhu...jadi sok akan ku mula bekerja untuk mendapatkan apa yang aku mahu.....hehehe....hope semua berjalan dengan lancar sok....seriuslu...perasaan takot menghantui diri ku sekarang....huhuhu....
ok la...nite all...aku nk peniduran...sebab mungkin aku kne bawak kereta sok....lagipon kakngah ku dah pesan awal2 "dik,ko jangan bangun lambat..sok jem..." apatah kakak ku nie....macam2...hehehe..
baiklah...i better go now....sok akan ku cerita pengalaman pertama ku di tempat kerja....weeeeeeeeee...tatott ye...huhuhu...nite....salam....

Friday, 4 March 2011

AnTaRa KaWaN DaN KeKaSiH...

entry kali nie saku btol2 nk meluahkan segalanya yang tersimpan didalam hati...mungkin hati kawan aku kot...**sentap**....boleh pulak...hahaha...
aku just nak kate..amik berat tu memang la penting...memang langsung tak salah kalau nak amik berat kat sesiapa pon...tapi at least tolong la jaga hati aku nie sikit....aku akui aku baru jek memutuskan hubungan diantara aku dan si dia...kenapa la lebih ramai yang amik berat tentang si dia berbanding aku?? mungkin semua orang lebih menyalahkan aku dalam hal nie...sampai ada yang kata "napa la ko tinggalkan dia yang baik ngan ko tuh?", "napa la ko buat die gtu...tak baik tau..", atau yang lebih baik lagik.."napa la ko takde hati dan perasaan sampai buat die gtuh??"....peerrggghhh ayat beliau....dan apabila mereka berkata begitu...aku hanya mampu tersenyum....aku tak tau nak kate pe...biar jek la aku dan teman2 terapat jek yang tahu kenapa aku buat begitu....aku rasa aku buat begitu pon demi kebaikan beliau dan jugak aku....demi menjaga segalanya di antara kami....aku rasa kawan lebih baik....mungkin bagi si dia aku nie jahat kerana setelah beberapa tahun kami bersama, baru kali ini aku buat keputusan untuk berkawan sahaja dengannya....aku tahu jek si dia sangat sedih...tapi aku yang dipersalahkan nie tak sedih plak??? adoooiii...biaq pi hang pa la...seriusly..hakikat ye...aku sedih gak...tapi nak buat cm ne...dh nie takdir....aku redha jek...kite kn dh besar....aku dh kate dh...andai kate ade jodoh ade la....kalau takde jodoh takkan la nak paksa2,,,btol tak??? tah la...mungkin bagi aku gtu....dan mungkin bagi korang yang bace nie pendapat aku salah....aku sebenar ye serba salah gak sebab buat beliau gtu...tapi nak buat cm ne...tah la....aku tak tau cm ne nak gtau lagik...akhir ye aku berkata kepada diri ku sendiri "biar la orang nak fikir pe pon..dieorang tak rasa apa yang aku rasa..dieorang jugak tak lalui apa yang aku lalui...jadik...dieorang leh kate pape jek..." huhuhu...sedih aku....!!! mungkin entry ini telah menyebabkan mood aku berubah??? arrrgghhh,....boleh pulak....tapi tah la....aku tak suke la nk fikir pasal nie lagik...bosan....!!!
akhir ye aku just nak kate....TOLONG LA JAGE HATI AKU JUGAK KALAU KORANG NAK TANYA PASAL SI DIA....TAK PON...KALAU KORANG NAK TANYA KABAR TENTANG BELIAU....TANYA JEK LA KAT BELIAU...XDE NO...AMIK JEK NO KT AKU...XDE HAL PON KN???
OK....
BYE....!!!!
OWHH~~

Sahabat.....








salam...entry kali nie saya nak menceritakan tentang sahabat2 yang agak rapat jugak la dengan saya...mereka agak rapat dan banyak mendengar masalah saya...mereka jugak la antara orang2 yang menyebabkan saya membuka blog sendiri...konon ye support la bagai...hahaha..macam...saya plak boleh terpengaruh dengan ayat sahabat2 saya nie...dengan itu..terbinalah blog saya yang tidak seberapa nie...mungkin penulisan bukan dan tidak pernah menjadi bidang saya...andai kata selalu typing error ke..selalu ayat berulangan ke...maaf la...memang selalu gitu....hahaha...buat malu jek....macam2...lalalala~~ berikut adalah kawan2 saya yang agak rapat dengan saya di kolej yang saya belajar sekarang nie....mereka banyak membantu dalam membuat keputusan dalam hidup saya nie....mungkin kerana saya ialah manusia yang susah untuk membuat keputusan sendiri...hehehe....kawan saya nie memang agak suka keluar berjalan-jalan...sama macam saya....weeeeeee....pape pon...sayang memang sayang kawan-kawan saya....saya adalah manusia yang tidak pernah lupakan kawan saya...dari dulu sehingga kini....kalau saya tidak bercontact2 ngan kawan saya pon mungkin kerana saya pernah dibenci oleh mereka....lalala...hahaha..apakah...!! dah...sampai sini jek entry saya kali nie...nantikan la entry akan datang....weeeeeeeeeeeeeee~~ salam...

Thursday, 3 March 2011

Erti Kehidupan....

Erti kehidupan....apakah maksud erti kehidupan bagi anda semua??? mungkin sesetengah berpendapat hidup untuk makan atau makan untuk hidup??? sesetengah juga ada yang menyatakan hidup hanyalah untuk cinta yang benar-benar mencintai??? atau mungkin...hidup adalah perkara yang membosankan??? akan tetapi...erti kehidupan yang sebenar ialah bergantung pada diri kita bagaimana kita hidup sebagai seorang manusia....sama ada membantu, mengabihkan boreh yo, mengisi hidup kita dengan benda-benda yang berfaedah atau mengisi hidup kita hanya dengan kekosongan??? semuanya bergantung pada manusia yang menjalani kehidupan seharian sebagai manusia.....
mungkin saya hanya merepek pada entry ini....mungkin masih lagik testing....hehehe...jangan mare....weeeeeeeeeeeeee....

testing......testing....testing.....

assalamualaikom....saya etty halim...orang di kolej panggil saya sdc stand for saya dilahirkan canteek....mungkin kerana saya memang canteekk atau nama saya di facebook begitu...huhuhu...mungkin sekarang nie dah jadik tren masyarakat untuk panggil nama dengan menggunakan nama difacebook....saya sangat suke...dah tentu-tentu la nama saya si sdc=saya dilahirkan canteek...kompem-kompem la orang akan panggil saya si cantekk...hehehe...malu....
jom sambung berkenalan....saya mengambil jurusan komunikasi major dlm bidang penyiaran....berusia teeeeeeeett thn....hahaha..bg seorang perempuan...usia adalah rahsia...hahha...
ok la...yang nie saje jek nk testing2....mane la tau tak ok ke an...hehehe....kalau ok lain kali akan ku sambung...kalau tak ok...akan ku deactive blog ini...hahaha....ok la...nite u all....bye....take care...salam....