Tuesday, 29 March 2011

Pergaduhan...-______-!!

Pergaduhan...apakah maksud pergaduhan yang anda fahami??? kadang2..bende yang kecil atau yang remeh temeh pon boleh menyebabkan manusia bergaduh...pelik2..kenapalah manusia memang suka bergaduh?? aku tak perlu la nak kate orang..aku pon suka gak bergaduh...tah la..kadang2 bagi aku, pergaduhan tu perlu..melalui pergaduhan la kite dapat kenal seseorang tu...cm ne die handle masalah die...cm ne die handle diri die waktu die marah...kt situ la kite boleh tau mcm mane dei yang sebenar ye..huhuhu...waktu kite marah tu adakah terjadi macam nie???
video
nampak kelakar kn bila bergaduh?? oleh itu...jom senyum...tak payah gaduh2 lagik...hehehe

Percutian yang telah dipersetujui oleh Haji Halim n Family.....^____^

Destinasi percutian pada tahun 2011...Krabi Island...weeeeeeeeeeee...
Oleh kerana kami sekeluarga nie memang suka bercuti..jadi ini la destinasi yang telah kami sekeluarga persetujui...KRABI ISLAND....excited la plak..i'Allah kami akan pergi pada pertengahan tahun nie...before pergi kena la usha dulu tempat2 yang menarik...dan bila dh usha plak..excited terlebih....nie salah satu tujuan nape aku kne bekerja pada cuti sem nie..hope mase aku nak pegi tu xde la midterm ke presenattion ke...huhuhu....xmo cakap banyak2 la..korang describe la sendiri cam ne tempat nie ye....weeeeeeeeeeeee....







p/s: hope korang tak jeles...hehehe....^______________^

Monday, 28 March 2011

Pemenatan yang datang dan pergi....

betul la kate orang...mencarik duit adalah perkara yang memenatkan dalam hidup...tp kalau bab menghabiskan...sekejap jek...dalam sehatri tu adakalanya boleh abes dalam rm+++++...bila aku dh mula bekerja nie..baru la aku mula menghargai wang a.k.a duit..walaupon pada hakikat ye aku memang seorang yang penjimat...huhuhu...bagi aku duit adalah bende yang sangat penting dalam kehidupan..kalau takde duit..cm ne lakita sebagai manusia nie nak meneruskan kehidupan seharian yang klise..nk jugak mention klise..hehe..tah la..aku just nak smpaikan..bahawasanya bekerja adalah perkara yang memenatkan...smpai ada mmbe aku yang dok tanye kenapakah aku jarang on9 sekarang???semuanya kerana perkataan "penat" yang hadir dalam hidup aku yang klise nie...oleh itu..kepada sahabat2 ku...aku just nak mintak maaf la sebab aku jarang on9..kita jarang keep in touch cuti nie...tok pengetahuan sume..aku update blog nie pon kt pejabat ku...punya la xde masa nak update kt umh..huhu...memandangkan bos aku xde (dtg lewat sbb smlm ade event kt PWTC) aku pon amik la sikit jek kesempatan nie tok update blog aku...seriusly..aku byk gile cite yang nak dikongsikan bersama...tapi memandangkan "penat" selalu jek hadir dalam hidup nie...aku pon tak sempat nak update..huhuhu..maaf ye sahabat....
Seorang sahabat ku pernah berkata...mintak maaf tu lebih baik kn...ia akan merendahkan diri kita nie supaya kita sedar diri..thanks kepada sahabat ku...sekarang nie aku lebih banyak mintak maaf...hehehe...
ok la...banyak dh ne...kalau korang sanggup tunggu...i'Allah akan ku update selalu blogku ini....dadaaaaaaaaaa...take care..ok bye....~~

Monday, 14 March 2011

DiALog ApaK ku....

waktu: 9.58 malam
tempat: tol plus bukit jelutong (lorong touch n go)
tarikh: 13 march 2011 (ahad)
sponsor: proton waja yang kami naiki
watak-watak yang terlibat: ayah, ibu, kaklong, kakngah, aku, bobby,kakak yg menjaga tol plus pada malam tersebut
____________________________________________________________________________________

IBU: nie npe plak kete kat lorong tu tak jalan??? rosak kot...pegi la lorong seblah tuh yang...kalau kt plus boleh jek touch kt lorong tunai...
AYAH: boleh ek??? ok...
KAMI ADIK BERADIK: SENYUM<----perbuatan
SFX: (TEEEEEETT TEEEETTT <----bunyi kad touch n go di touch)
KAKAK TOL:  MENGHULUR TANGAN <---perbuatan
SFX: (TREEEEEETT<---bunyi tingkap dinaikkan)
AYAH: ayah pelik la...setiap kali datang tol jek mesti ramai yang nak pegang tangan ayah..nampak muda sangat ke ayah nie??still nmpk cm bdk2 yg berumo 20-an ke??aneh la...
IBU: UUUMMMMPPHHH..perasan...!! ~_____~
AKU: mungkin malam...jadi die tak berapa nak nmpk muke ayah kot...
KAKLONG: atau mungkin ayah memang hensem??
KAKNGAH: SENYUM <-----perbuatan
ADIK BOBBY: tolong la ayah....
KAMI SEMUA: HAHAHAHA <------perbuatan mengelak.....

P/S: JANGAN LA PERASAN MUDA..(SBB AYAH SAYA MMG SUKE PERASAN GTUH)..ITS VERY ANNOY...HIHIHI..^_______________^

RAYA TAHUN 2010
FAMILY YANG SGT GILER KAMERA

Friday, 11 March 2011

Teringat masa zaman kanak-kanak....

tetbe jek mlm nie aku dok teringat masa zaman kanak2 aku..klaka la rase n tak tau la npe...mungkin kerana tadi dok bercerita pasal sekolah rendah ku kot...huhuhu...sekolah ku sekarang dh macam sekolah private dh...smart gilee...huhu..bangge aku walaupon dh abes blaja 6 thn di ctuh...weeeeeeeeeeee...pape pon thanks to the school yg byk membntu saya dalam mengecapi bahagiee...weeeeeeeeeeee lagik...hehe~ oleh itu..dengarkan la lagu nie...lagu nei btol2 mengamit kenangan aku masa zaman sekolah...selalu jek nyanyi lagu nie...hehe..semoga terhibur....^______^

Selepas seminggu bekerja...

salam...entry kali nie just nk story kt korang pasal tpt kje aku lagik...selepas seminggu aku kje dibhgian tsebut aku rasa best..sebab ye aku rasa pe yang aku blaja aku dapat aplikasikan dalam pekerjaan tersebut...siyeess..minggu depan hari khamis ade "teleconference" (conference yg menggunakan telefon) melibatkan orang dari india dan us..sabtu plak ade "super weekend"..mungkin bagi orang lain biasa jek...tapi bagi aku ok jek...aku masuk dalam realiti sebenar kehidupan...nie bukan lagik kehidupan yang klise...hope pasnie bila bekerja aku takkan stress lagik...tp bila aku stress "sahabat" aku dh mengOFFERkan bahu beliau...i looooiiikkeee...thanks kepada "sahabat" tersebut....ok la...gua nk chow dulu...nitez u all...take care..have a good day...salam...
last word from me....~OWH~
OK BYE...!!

Tuesday, 8 March 2011

BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....BLACK....!!!!



LEIA_BLACK MENTOR


Tidak ku sangka hubungan kita
Akan di duga sebegini
Kerna ku jauh di kota
Dan kau pula menyepi di sana
Terpaksa menerima
Hakikatnya ku di sini
Dan kau pula di sana
Chorus
Malam ini ku hadiahkan
Sebutir bintang pengganti kata-kata
Dengarlah janjiku padamu
Sang rembulan menemani
Sementara menanti waktu bersama
Sabarlah masanya kan tiba
Seringkali ku terbayangkan mu
Dalam mimpiku kau tersenyum
Sedihnya rasa pabila ku bangun
Dari nyenyak tidurku
Masih ku keseorangan
Kerna ku di sini
Dan kau pula jauh di sana
Ulang Chorus
Hari demi hari ku nanti
Tiba malam hari
Kan ku pejam mata
Lihat kau tertawa
Dalam mimpi kita berdua
Terbang di angkasa
Hidup kita sempurna akhirnya
Ulang Chorus

BLACK MENTOR LAGIK....



Rindu Yang Telah Pergi _Akim, Black & AG

Sekali lagi ku terdengar
Suara takbir
Rasa menyelubungi
Bila ku sendiri
Ku masih bermimpikan
Hilai tawa itu
Walaupun hanya sesaat
Ku merasakannya
Chorus
Kini yang tinggal hanya
Pusara sebagai penawar bisa ini
Agar bercahaya
Aku mampu berdoa
Ini takdir yang maha esa
Di pagi raya
Terbayang kenangan indah
Tika bersama
Keluhuran di wajahmu
Ku kenang selalu
Andai ku meniti sebuah
Cinta sejati
Aidilfitri jadi saksi
Tulus hati ini
Ulang Chorus
Rindu yang telah pergi
Membawa satu memori
Menjadi satu coretan cinta
Di pagi syawal ini
Tertitis airmataku
Memandang potret wajah dirimu
Ulang Chorus
Di pagi raya
Di pagi raya

 

BLACK MNTOR LAGIK.....!!! PEDULI APE AKU KLO KORG BOSAN...^___^


AKU RINDU SAYANG KAMU_BLACK MENTOR


Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya
Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh
Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu
Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh
"Ulang Chorus 3X"

AKU MEMANG FANATIK BLACK,....WEEEEHOOOO~~

DRAMA KING_MEET UNCLE HUSSEIN FEAT BLACK

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut
Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama
Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu
Ulang Chorus
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat

JoM LaYan....ThEmE SoNG for AsMaRa&AsMaRa 2....


MENYESAL_SIXTH SENSE


Tak pernah ku fahami ertimu padaku
Tak pernah ku mengerti hadirmu untukku
Rasa yang pernah kau bagi
Cinta yang telah kau beri
Setelah ku terjatuh baru ku sedari
Betapa kau kekasih hingga hujung hati
Rasa yang setia menanti
Cinta yang tak akan pergi

Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu sambut cinta
Penawar peritku
Hanya dirimu
Tulus cintaku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Menyesal ku akui tak terima cintamu
Dan kini engkau pergi meninggalkan hidupku
Terlambat ku akui berertinya dirimu
Kerna hanya dirimu
Sanggup cinta penawar peritku
Sanggup cinta pengusap tangisku

BILA AKU STRESS DAN TIDAK KERUAN...^__^

Black Mentor_Sofea Jane 

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti
Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti
Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri
"Ulang Chorus 2X"

Pengalaman ku Bekerja....(1st day)

salam.....
1 st day??? ok jek...xde hal pon....aku tadah jek sume2 kje..yang mane aku mmpu aku buat jek..kalau tak mampu aku tolak jek ke tepi...aku kje under department 'special event'....kre yang berkaitan ngn event2 sume under department ku la....oleh kerana cuti sem ade sebulan jek...aku pon tak dapat la join or melibatkan diri ngn event yang terdekat pada bulan may nie...iaitu mendeal client tok menaki cruise mengelilingi mediterean selama 8 hari....sonok btol aku dengar....orang yang g nie sume aktif dalam multi level marketing MLM under company nie...huhu...aku mungkin bernasib baik sebab selama bakal sebulan aku bekerja nie tak akan ade event besa yang berlangsung..kire takde la susah sangat....hehehe...tapi ole kerana aku nie memang tak boleh dok diam kt tempat aku jek aku pon berjalan2 la ke tempat2 yg tak sepatut ye....antare tpt yang aku lewati ialah 'processing', 'warehouse', 'account department', 'communication'....aku pon tak tau la npe tiap2 tempat yang aku g di pejabat tuh sume ade akuarium n bela ikan....pastu dok lawan2 "cucu" spe paling banyak...pelik...huhuhu..tapi tak pe la...mungkin tu salah satu cara tok menenangkan diri di waktu stress...huhuhu...pape pon ak sgt penat ari nie...semalam dapat tido 2 jam jek...sebab aku betul2 tak dapat tido...huhuhu....
ok la.....aku nk chow dulu....hope sok ade pengalaman yang menarik tok tatapan....huhu.....nite....salam...
OK BYE...!!!
OWH~

Monday, 7 March 2011

Aktiviti Cuti Sem.....

Asaalamualaikom....yoo...wassup...hehe...aku just nk bgtau...esok iaitu pada tanggal 8 mac 2011 hari selasa...aku akan mula bekerja di sebuah syarikat swasta di Seksyen 14 Petaling Jaya Selangor... setelah seminggu aku bercuti dan membuat "assignment" malam2...akhirnya aku kena kerja jugak...tapi tak pe lah...aku kerja pon untuk kebaikan diri ku jua...aku boleh bangun awal...aku boleh tido awl...at least aku boleh carik duit lebih tok diri ku sendiri...lagipon mak n ayah ku penah berpesan...kalau nak kn sesuatu baik usaha sendiri supaya lebih menghargai apa yang kita nak beli tuh....mungkin betul apa kata mak n ayah ku....huhuhu...jadi sok akan ku mula bekerja untuk mendapatkan apa yang aku mahu.....hehehe....hope semua berjalan dengan lancar sok....seriuslu...perasaan takot menghantui diri ku sekarang....huhuhu....
ok la...nite all...aku nk peniduran...sebab mungkin aku kne bawak kereta sok....lagipon kakngah ku dah pesan awal2 "dik,ko jangan bangun lambat..sok jem..." apatah kakak ku nie....macam2...hehehe..
baiklah...i better go now....sok akan ku cerita pengalaman pertama ku di tempat kerja....weeeeeeeeee...tatott ye...huhuhu...nite....salam....

Friday, 4 March 2011

AnTaRa KaWaN DaN KeKaSiH...

entry kali nie saku btol2 nk meluahkan segalanya yang tersimpan didalam hati...mungkin hati kawan aku kot...**sentap**....boleh pulak...hahaha...
aku just nak kate..amik berat tu memang la penting...memang langsung tak salah kalau nak amik berat kat sesiapa pon...tapi at least tolong la jaga hati aku nie sikit....aku akui aku baru jek memutuskan hubungan diantara aku dan si dia...kenapa la lebih ramai yang amik berat tentang si dia berbanding aku?? mungkin semua orang lebih menyalahkan aku dalam hal nie...sampai ada yang kata "napa la ko tinggalkan dia yang baik ngan ko tuh?", "napa la ko buat die gtu...tak baik tau..", atau yang lebih baik lagik.."napa la ko takde hati dan perasaan sampai buat die gtuh??"....peerrggghhh ayat beliau....dan apabila mereka berkata begitu...aku hanya mampu tersenyum....aku tak tau nak kate pe...biar jek la aku dan teman2 terapat jek yang tahu kenapa aku buat begitu....aku rasa aku buat begitu pon demi kebaikan beliau dan jugak aku....demi menjaga segalanya di antara kami....aku rasa kawan lebih baik....mungkin bagi si dia aku nie jahat kerana setelah beberapa tahun kami bersama, baru kali ini aku buat keputusan untuk berkawan sahaja dengannya....aku tahu jek si dia sangat sedih...tapi aku yang dipersalahkan nie tak sedih plak??? adoooiii...biaq pi hang pa la...seriusly..hakikat ye...aku sedih gak...tapi nak buat cm ne...dh nie takdir....aku redha jek...kite kn dh besar....aku dh kate dh...andai kate ade jodoh ade la....kalau takde jodoh takkan la nak paksa2,,,btol tak??? tah la...mungkin bagi aku gtu....dan mungkin bagi korang yang bace nie pendapat aku salah....aku sebenar ye serba salah gak sebab buat beliau gtu...tapi nak buat cm ne...tah la....aku tak tau cm ne nak gtau lagik...akhir ye aku berkata kepada diri ku sendiri "biar la orang nak fikir pe pon..dieorang tak rasa apa yang aku rasa..dieorang jugak tak lalui apa yang aku lalui...jadik...dieorang leh kate pape jek..." huhuhu...sedih aku....!!! mungkin entry ini telah menyebabkan mood aku berubah??? arrrgghhh,....boleh pulak....tapi tah la....aku tak suke la nk fikir pasal nie lagik...bosan....!!!
akhir ye aku just nak kate....TOLONG LA JAGE HATI AKU JUGAK KALAU KORANG NAK TANYA PASAL SI DIA....TAK PON...KALAU KORANG NAK TANYA KABAR TENTANG BELIAU....TANYA JEK LA KAT BELIAU...XDE NO...AMIK JEK NO KT AKU...XDE HAL PON KN???
OK....
BYE....!!!!
OWHH~~

Sahabat.....








salam...entry kali nie saya nak menceritakan tentang sahabat2 yang agak rapat jugak la dengan saya...mereka agak rapat dan banyak mendengar masalah saya...mereka jugak la antara orang2 yang menyebabkan saya membuka blog sendiri...konon ye support la bagai...hahaha..macam...saya plak boleh terpengaruh dengan ayat sahabat2 saya nie...dengan itu..terbinalah blog saya yang tidak seberapa nie...mungkin penulisan bukan dan tidak pernah menjadi bidang saya...andai kata selalu typing error ke..selalu ayat berulangan ke...maaf la...memang selalu gitu....hahaha...buat malu jek....macam2...lalalala~~ berikut adalah kawan2 saya yang agak rapat dengan saya di kolej yang saya belajar sekarang nie....mereka banyak membantu dalam membuat keputusan dalam hidup saya nie....mungkin kerana saya ialah manusia yang susah untuk membuat keputusan sendiri...hehehe....kawan saya nie memang agak suka keluar berjalan-jalan...sama macam saya....weeeeeee....pape pon...sayang memang sayang kawan-kawan saya....saya adalah manusia yang tidak pernah lupakan kawan saya...dari dulu sehingga kini....kalau saya tidak bercontact2 ngan kawan saya pon mungkin kerana saya pernah dibenci oleh mereka....lalala...hahaha..apakah...!! dah...sampai sini jek entry saya kali nie...nantikan la entry akan datang....weeeeeeeeeeeeeee~~ salam...

Thursday, 3 March 2011

Erti Kehidupan....

Erti kehidupan....apakah maksud erti kehidupan bagi anda semua??? mungkin sesetengah berpendapat hidup untuk makan atau makan untuk hidup??? sesetengah juga ada yang menyatakan hidup hanyalah untuk cinta yang benar-benar mencintai??? atau mungkin...hidup adalah perkara yang membosankan??? akan tetapi...erti kehidupan yang sebenar ialah bergantung pada diri kita bagaimana kita hidup sebagai seorang manusia....sama ada membantu, mengabihkan boreh yo, mengisi hidup kita dengan benda-benda yang berfaedah atau mengisi hidup kita hanya dengan kekosongan??? semuanya bergantung pada manusia yang menjalani kehidupan seharian sebagai manusia.....
mungkin saya hanya merepek pada entry ini....mungkin masih lagik testing....hehehe...jangan mare....weeeeeeeeeeeeee....

testing......testing....testing.....

assalamualaikom....saya etty halim...orang di kolej panggil saya sdc stand for saya dilahirkan canteek....mungkin kerana saya memang canteekk atau nama saya di facebook begitu...huhuhu...mungkin sekarang nie dah jadik tren masyarakat untuk panggil nama dengan menggunakan nama difacebook....saya sangat suke...dah tentu-tentu la nama saya si sdc=saya dilahirkan canteek...kompem-kompem la orang akan panggil saya si cantekk...hehehe...malu....
jom sambung berkenalan....saya mengambil jurusan komunikasi major dlm bidang penyiaran....berusia teeeeeeeett thn....hahaha..bg seorang perempuan...usia adalah rahsia...hahha...
ok la...yang nie saje jek nk testing2....mane la tau tak ok ke an...hehehe....kalau ok lain kali akan ku sambung...kalau tak ok...akan ku deactive blog ini...hahaha....ok la...nite u all....bye....take care...salam....